SILENT DISCO x 3

Organiseert U een fuif, bal, birthday party, of een ander tof feestje waar van een hoogstaande DJ prestatie verwacht wordt waar klassieke geluidsversterking niet mogelijk is dan is deze formule die toepasbaar is op vrijwel elke locatie de oplossing.

de voornaamste technische kenmerken: 

 • professionele Pioneer of Denon DJ booth
 • silent disco setup met 3 zenders en 100 koptelefoons
 • basis licht installatie op lichtbrug tot 4,5m hoogte met 2 vaste en 1 bewegend fixture
 • DJ prestatie 5 uur

beschrijving:

We komen naar u toe met professioneel materiaal en onze DJ zorgt voor top ambiance.

Gedurende een vijf uur durende party gaan we uw zorgen voor een maximale ambiance waarbij we met onze muziek inspelen op het publiek. Beginnend van een goed voorbereide playlist op uw aangeven aangevuld met de wensen van uw gasten. Indien er wifi voorhanden is dan gebeurt dit laatste zelfs met een interactieve app waarbij uw publiek hun verzoekjes rechtstreeks naar het DJ scherm zoeken.

In dit pakket gaan we in de voorbereiding ervoor zorgen dat we op de hoogte zijn van de inrichting van de zaal en stellen we ons materiaal erop af.

In deze opstelling komen we relatief kort voor de aanvang (ca 2 uur) ter plaatse en zijn we na afloop ook vrij snel weer weg (ca 1/2 uur).

Eventuele toevoeging van video en extra effecten zijn optioneel in dit pakket.

richtprijs voor dit pakket exclusief btw:

 • drive in:
  • 1 DJ + 2 playlistkanalen: €1100
  • 2DJ’s + 1 playlist kanaal: €1550
  • 3DJ’s + 1 playlist kanaal: €1950
 • dj only: €650
 • rent & DJ: €900 (1 DJ)

betekenis van de prijsniveau’s

Extra specificaties SILENT DISCO

 • De hoofdtelefoons hebben 3 ingangskanalen waaruit de gasten zelf kunnen kiezen. Afhankelijk van de gekozen prijsformule kan u dus zelf bepalen hoe de 3 kanalen aangestuurd worden. In de basisversie wordt er op kanaal 1 live gespeeld door de DJ terwijl de andere 2 aangestuurd worden via een vaste playlist die in automatische mode draait. De 2 kanalen die niet live gespeeld worden kunnen bijvoorbeeld ook door u zelf aangestuurd worden en bijvoorbeeld een playlist bevatten via uw smartphone (enkele opmerking: van zodra u een kanaal aanbiedt vallen de muziekrechten voor dit kanaal ten uwe laste).
 • Er worden standaard 100 hoofdtelefoons voorzien, uit te breiden naar behoeften. De zenders werken tot op ca 100 meter van het zendstation

We hebben ondertussen (eind 2022) ervaring met een twintigtal Silent disco party’s. Op meerdere feesten hebben we originele toepassingen uitgevoerd die we graag met jullie delen om inspiratie op te doen.

Contacteer ons voor meer info:

Particuliere feesten:

variabel geluidsniveau:

We kregen de vraag naar een oplossing voor een feest waar naar leeftijd toe een heel ruim publiek aanwezig ging zijn. Het was een vrij grote zaal met meer dan 200 genodigden en er moest een oplossing gezocht worden om ervoor te zorgen dat mensen aan grote ronde tafels van 12 personen er tijdens het dansgedeelte nog gewoon konden praten en er toch op de dansvloer met voldoende volume enthousiast gedanst kon worden. We hebben hier gewerkt met een traditionele geluidsversterking in twee zones zodat de zaal en de dansvloer al apart gestuurd kon worden, maar dan nog kon op de dansvloer het gewenste geluidsniveau niet gehaald worden. We zijn toen gaan werken met het Silent disco systeem waarbij elke genodigde een eigen hoofdtelefoon kreeg die kon opgezet worden als er gedanst werd. We geven nog even mee dat we hier spraken over een feestje net aan het einde van het Corona tijdperk waarbij de organisators ervoor kozen om iedereen een eigen headset te geven. Er kan uiteraard ook gewerkt worden met een setup waarbij de headsets zich aan de rand van de dansvloer bevinden en genomen worden door de danslustigen.

diverse ingangskanalen:

De silent disco systemen die wij gebruiken hebben drie kanalen die tegelijkertijd uitgestuurd kunnen worden en waar de gebruiker zelf uit kan kiezen. Het uitsturen van verschillende muziekstijlen wordt hierdoor mogelijk en hebben we dat ook al uitgevoerd. Meestal werd dan één kanaal live gebracht en twee via een playlist die op voorhand werd samengesteld. Het kan uiteraard ook allemaal live.

We hebben één keer een speciale toepassing gehad waarbij we voor toespraken twee kanalen zijn gaan gebruiken voor een vertaalde opname van de speech die gegeven werd ten behoeve van het anderstalig publiek. Naderhand werd op ditzelfde feest op diverse schermen een videomontage in loop getoond. Eén van de kanalen werden hier gebruikt om het geluid hiervan weer te geven.

Bedrijfsfeesten: 

After workparty’s:

Een after work party op uw bedrijfslocatie organiseren zonder dat er geluidsoverlast veroorzaakt wordt is uiteraard een ideale toepassing. Een extra silent disco voordeel is dat we met een kant en klare setup kunnen komen die slechts enkele minuten voor aanvang van het event opgesteld kunnen worden. We moeten enkel de setup van de hoofdtelefoons op voorhand kunnen plaatsen op een locatie binnen 50 meter van de eventzone.

Simultaanvertalingen: 

In de particuliere aanbiedingen hebben we het ook al uitgevoerd: vertalingen van toespraken die gegeven worden voor een meertalig publiek. De tijd dat voor simultaanvertaling een heel dure hardware opstelling nodig was is verleden tijd met deze silent disco opstelling. Een vooraf geschreven speech kan ondersteund worden door vooraf opgenomen vertalingen, maar ook een simultaanvertaling kan eenvoudig. We geven de vertalers een hoofdtelefoon die het geluid weergeeft van de live toespraak en een micro om hun vertaling naar een kanaal uit te zenden. Als er gewerkt wordt met een traditionele geluidsversterking voor de live speech dan kunnen er tot drie vertalingen worden weergegeven, als ook de live toespraak via een kanaal van de headsets gaat dan kunnen er twee vertalingen.

Silent disco op uw beursstand: 

We mochten onlangs een beursstand voorzien van een silent disco toepassing. De vraag van dit bedrijf was tweeledig. Enerzijds wilden ze via twee kanalen het geluid uitsturen van demo video’s die in een loop afgespeeld werden op verschillende schermen zonder hierbij voor overlast te zorgen. Het derde kanaal werd gebruikt voor live workshops die gegeven werden.