Hebt u een specifieke vraag voor ons? Aarzel niet ze ons te stellen.

Hieronder vindt U alvast een aantal antwoorden op veelgestelde vragen.

De playlist: ja of nee?

Men vraagt ons vaak hoe we een event benaderen, spontaan of met een voorbereidde playlist.

Wij komen altijd voorbereid naar een event. Dit betekend echter niet dat we van u een afspeellijst verwachten die de volledige avond gaat dekken. Een ideale playlist bestaat voor ons uit een bondige opsomming van een aantal nummers of stijlen waarmee de DJ aan de slag kan om een avondvullend programma samen te stellen. Laat u aan de hand van uw opsomming vooral verrassen door de DJ met originele nummers of uitvoeringen. Staat U erop dat een exacte playlist wordt afgespeeld, dan kan u bij ons terecht voor een huurinstallatie, eventueel met levering en plaatsing, een laat hem afspelen door een automatisch programma. De avond zelf gaat de DJ inspelen op het gevoel van de avond en verder op maat werken. Onze DJ’s zijn tijdens het optreden zeer toegankelijk bereikbaar voor bijkomende verzoeken indien de organisator dit wenst, tegen een kleine meerprijs gebruiken we hiervoor zelfs een interactieve app waarmee de gasten hun nummers rechtstreeks naar onze computer kunnen sturen. Dit wordt vooral gebruikt op events met een korte voorbereiding en op locaties waar de DJ afgeschermd staat van het publiek.

btw tarief 6%

De wetgever is in deze materie duidelijk en laat geen ruimte voor interpretatie. Een DJ en de DJ diensten kunnen nooit, met uitzondering van verlegde BTW bij b2b facturatie, vrij van btw gefactureerd worden.

Het btw tarief van 6% is van toepassing op de gehele activiteit indien wij de DJ prestatie én de opstelling verzorgen.

Let op: omdat we binnen onze activiteit ook verhuur aanbieden, willen we toch duidelijk meegeven dat bij huur van DJ materiaal altijd het btw tarief van 21% van toepassing is. Dus…. bespaar geld en boek een DJ samen met uw huur!

Onze zaal heeft een licht- en geluidsinstallatie. Is dit in orde voor jullie?

Als de zaaluitbater aangeeft een licht- en geluidsinstallatie heeft dan vragen wij om ons de Ryder (= technische fiche) van de installatie te bezorgen. Er zijn drie zaken belangrijk.

  • licht: wij stellen geen eisen aan de lichtinstallatie in zoverre deze een bepaalde professionaliteit aan de dag legt. Hiermee bedoelen we dat we ze zelf moeten kunnen bedienen zodat er bijvoorbeeld geen oncontroleerbare stroboscopen flikkeren bij slows. Maar aan de hoeveelheid licht op zich stellen wij geen eisen. Bent u ermee tevreden, dan wij ook.
  • geluidsversterking: de geluidsversterking bepaald voor een belangrijk deel de professionaliteit van onze prestatie. We verwachten een degelijke opstelling en bekijken daarom de technische fiche, maar naar uitvoering en merken toe stellen we ook hier geen verdere eisen.
  • DJ booth: Dit is het werkinstrument van onze DJ’s. Dit moet bestaan uit minimaal 2 x Pioneer CDJ2000 Nexus  en 1 mengpaneel Pioneer DJM900. Het mogen hogere versies zijn, maar geen lagere (let op: de gewone CDJ 2000 is niet voldoende).