Bent U online op zoek naar een DJ dan komt U gelukkig genoeg terecht op vele websites van aanbieders die hun vak niet alleen met passie uitvoeren maar ook en vooral de spelregels respecteren.

  • De wetgeving wordt netjes gevolgd. De medewerkers worden correct behandelt naar loon- en arbeidsvoorwaarden, ze zijn correct verzekert voor hun arbeid en woon-werkverkeer.
  • De muziek wordt netjes (online) officieel aangekocht zodat de artiesten in de toekomst de middelen blijven krijgen om hun muziek te produceren
  • Het gebruikte materiaal is professioneel, goed onderhouden en wordt daar waar nodig tijdig vervangen.
  • Er is altijd voldoende tijd voorzien voor het veilig opstellen van het materiaal. Licht wordt gezekerd eens het op de brug hangt, gebruikte statieven zijn nagekeken en gekeurd,…..

Van zodra U zich tot de sociale media richt gaat het er, zo constateren we vaak, helaas een stuk minder aan toe. DJ’s die een avond komen draaien “all-inclusive” voor minder dan 500 euro btw inbegrepen zijn schering en inslag en niet realistisch. We kunnen U vertellen dat indien wij deze kostprijsberekening zouden hanteren wij onze DJ’s op pad zouden moeten sturen voor een netto verloning onder de 10 euro per uur.

Maar…. we begrijpen de verleiding.

We willen U dan ook helemaal neutraal wijzen op de gevaren om op uw event met dit type zwarte bedrijven in zee te gaan.

UNISONO/SABAM

U dient in orde te zijn met uw aanvraag vooraleer U uw feest begint. De verplichtingen & vergoedingen hangen af van uw type feest en kan U bekijken op de site van unisono

Er zijn 2 items die onder tarifering vallen. Ten eerste de locatie en het type event: In de meeste gevallen komt het erop neer dat indien U een feest organiseert zonder inkomprijs en gratis drank aanbied U enkel een meldingsplicht hebt. In alle andere gevallen is een aangifte vereist waarbij de tarieven billijk maar wel betaalbaar zijn.

Het tweede onderdeel is de gebruik van de muziek. De DJ heeft hiervoor een contract met Unisono en betaalt netjes voor het gebruik van het repertoire. Heb je een DJ gevonden onder de 500 euro is de kans klein dat hij hiermee in orde is. Een éénmalige gebruik van Sabam kost 250 euro en de boetefactor bij niet aanvraag is x7. Dus zelfs als U zelf deze aanvraag correct zou overgenomen hebben van uw “gelegenheids-DJ” dan verhoog je met deze kost alleen al uw budget boven dat van de legitieme DJ.

VEILIGHEID 

Als U uw event organiseert in een erkende feestzaal dan komt U zowieso terecht in de poule van officiële DJ’s want zij zijn de eindverantwoordelijken voor de veiligheid in hun zaal en zullen dus streng toezien op de correcte opstelling van de DJ. Strenge eisen waar wij uiteraard aan voldoen en dat vinden wij ook terecht. Onze opstellingen zijn veilig en robuust. Licht wordt opgesteld op lichtbruggen op grote hoogtes, de items worden gezekerd zoals het hoort. Kortom aan alles wordt gedacht. Stel dat er tijdens een controle toch iets onregelmatig wordt vastgesteld, dan is dit voor onze rekening. Bij een “gelegenheids-dj” valt ook dit op U neer.

VERZEKERING

Het thema verzekering is al meermaals gevallen, maar het verdient uiteraard een aparte vermelding.

Na uw boeking is alles wat er gebeurt rond ons verhaal onze verantwoordelijkheid.

We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er geen vallende drankglazen terecht kunnen komen op onze installatie. In geval tijdens het opstellen dit niet veilig kan gebeuren zullen we er ook een opmerking over maken en de beveiliging verhogen. Maar tijdens het optreden is iedereen welkom voor verzoekjes. Ook zatte nonkel Jos die waggelend met zijn pils in de hand langskomt. Gebeurt er daar iets: onze verzekering dekt dit probleemloos.

Enige dat niet inbegrepen is in onze verzekering is diefstal.

BTW

Ooit al bij uw bakker, beenhouwer of supermarkt gevraagd bij het afrekenen om zonder btw te betalen?

We kunnen er niet naast en doen het dan ook niet.

DJ GARANTIE

Het lijkt een logisch principe:  Eens geboekt bent U verzekert van een DJ.

Maar geloof ons, we zouden een DJ in dienst kunnen nemen om alle wanhopige mensen die de ochtend van hun event zelf op facebook wanhopig op zoek zijn naar de DJ die afgezegd heeft.

Bij ons is dat gedekt door de DJ garantie. Onze samenwerking met andere DJ’s zorgt ervoor dat alle onvoorziene omstandigheden tot 12 uur van het evenement opgevangen worden door een backup.

GROENE STROOM GECOMBINEERD MET LAAG VERBRUIK

Onze DJ’s komen de parking opgereden met 100% elektrische voertuigen.

De materialen die we gebruiken zijn naar verbruik toe zeer economisch. Dat we twee aparte stopcontacten vragen heeft enkel te maken met het gegeven dat -,licht en geluid vanwege mogelijke storing het best apart wordt aangesloten.

Maar voor een standaard licht-, geluid-, en beeldopstelling hebben wij in praktijk niet meer nodig dan een stopcontact waarop U uw wasmachine en droogkast aansluit.